Rondvaart Utrecht, varen met een boot door grachten van Utrecht, een open sloep of een rondvaartboot.
Rondvaarten, boottochten in Utrecht en omgeving
Ruud Kuijer Utrecht

Sculptuur-Verbeelding-Techniek

Lezing Ruud Kuijer in Museum Boerhaave

Zondag 6 juli om 14.00 uur geeft beeldhouwer Ruud Kuijer een lezing in Museum Boerhaave over zijn werk, getiteld ‘Sculptuur-Verbeelding-Techniek’. De kunstenaar, bij wie het materiaal beton favoriet is, gaat dieper in op de wisselwerking tussen techniek, materiaal en verbeelding. Kuijer is niet een beeldhouwer die zijn materiaal op illustratieve wijze aanwendt. Hij wil zijn materiaal volledig doorgronden en de eigenschappen laten spreken in zijn beeld. Voor hem zijn sculpturale verbeelding en techniek onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kuijer werkt met een team van timmerlieden, lassers, vlechters, beton- en hijsspecialisten. 

 “Je maakt betere beelden als je goed weet wat wel en niet kan; als je ervaring met je materiaal hebt nemen creativiteit en vrijheid toe. Als je ziet hoe materiaal zich gedraagt, ontstaan nieuwe ideeën”, aldus de kunstenaar. Ruud Kuijer zal ingaan op het proces van ontstaan van zijn sculpturenproject Waterwerken aan het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht en specifiek op het maakproces van zijn 14 meter lange beeld Waterwerk VI Overstag, van allereerste idee tot uiteindelijke plaatsing. Ook zal hij de bezoekers meenemen en zijn ideeën toelichten aan de hand van de tentoongestelde werken in Museum Boerhaave.    

 De tentoonstelling van een selectie werken van Ruud Kuijer is t/m 4 augustus in Museum Boerhaave te bezichtigen. De tentoonstelling vindt plaats in het kader van de openluchttentoonstelling Beelden in Leiden .

Lezing Sculptuur-Verbeelding-Techniek

Datum: zondag 6 juli om 14.00 uur


Aanmelden: via www.museumboerhaave.nl

Toegang: gratis met geldig entreebewijs

                         

Museum Boerhaave

Lange St Agnietenstraat 10

2312 WC Leiden
Reacties

takbuzz op 04-09-2019 04:27
air jordan 6 gs 2016 apk takbuzz http://www.takbuzz.com/
mapleevo op 04-09-2019 12:52
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld