Rondvaart Utrecht, varen met een boot door grachten van Utrecht, een open sloep of een rondvaartboot.
Rondvaarten, boottochten in Utrecht en omgeving
Kinder uitjes in Utrecht

 Tip voor een leuk kinderuitje !

Feest! Op zaterdag 21 juni wordt nijntje 59 jaar en dat wordt natuurlijk gevierd bij haar thuis, in het dick bruna huis in Utrecht. Nijntje zelf is aanwezig om een verjaardagskusje in ontvangst te nemen. Ook kun je met haar op de foto en een verjaardagskaart voor haar maken.

In de zomervakantie hoef je je ook niet te vervelen: de hele zomer is er van alles te doen in het dick bruna huis tijdens de Zomer van Dick Bruna (19 juli t/m 31 augustus 2014).

Tijden: 11.30-16.00 uur
Toegang: gratis (excl. entree).
Aanmelden: niet nodig 

 

De Zomer van Dick Bruna

Vier de zomervakantie met nijntje in het dick bruna huis! De Zomer van Dick Bruna is een speciale zomerprogrammering voor kinderen van 3 tot 6 jaar. In de vakantie is er van alles te doen: van voorleesmiddagen tot speciale peuter-kleutertours. Dit jaar staat de Zomer van Dick Bruna in het teken van de tentoonstelling Sport is spel.


Voorlezen en dansworkshops
Een fijne zomermiddag in het dick bruna huis! Luister naar de leukste Dick Bruna-sportverhaaltjes in de boekjeskamer, verteld door een professionele voorlezer.Daarna kan je in de Gymzaal dansen onder begeleiding van studenten van MBO Utrecht Dans.

Data (woensdagen): 23 en 30 juli en 6, 13, 20 en 27 augustus
Tijd: 14.00 uur


Peuter-kleutertour
Doe samen met de rondleider de kijkopdrachten en spelletjes en leer zo Dick Bruna's sportwereld kennen. Sporten in de gymzaal, met nijntje op het erepodium, en na afloop van de tour knutselen. Speciaal voor peuters en kleuters en hun ouders/verzorgers.

Data (vrijdagen): 25 juli en 1, 8, 15, 22 en 29 augustus
Tijd: 11.30 uur.

Kosten: € 3 per kind (excl. entree). Volwassenen betalen enkel entree.

Aanmelden: rondleidingen@centraalmuseum.nl of 030-2362393 (di t/m vrij 10.00 – 13.00 uur)

Sport is spel
Bewegen is leuk! Hoe vroeger je ermee begint, hoe beter. In de tentoonstelling Sport is spel - Dick Bruna op de bovenverdieping van het dick bruna huis ontdekken kinderen hoe nijntje en haar vriendjes bewegen en sporten ze met hen mee.

Balanceer op de evenwichtsbalk, of hinkel op de hinkelbaan. In de kleedkamer kan je je verkleden in verschillende sporttenues en vervolgens sporten in de gymzaal. Na afloop kan je als winnaar op de (sport)foto met nijntje. Ook voor volwassenen is in de tentoonstelling veel te ontdekken, zoals Bruna’s boekomslagen uit de Zwarte Beertjesserie met het thema sport en spel. Ook krijg je inzicht in de werkwijze van Bruna. De tentoonstelling laat circa 100 originele werken van Dick Bruna zien. Veel daarvan is nooit eerder tentoongesteld.

Museumvaart

Centraal museum en Dick Bruna huis zijn ook te bereiken met de boot van Rederij Schuttevaer vanaf de Oudegracht 85

Vaar mee naar het centraal museum en na het bezoek vaart u mee terug naar het centrum van Utrecht, de Oudegracht 85

http://www.schuttevaer.com/rondvaart/museumvaart-0

 


Reacties

tourotb op 04-09-2019 04:27
escortsun op 07-09-2019 17:06
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld