Rondvaart Utrecht, varen met een boot door grachten van Utrecht, een open sloep of een rondvaartboot.
Rondvaarten, boottochten in Utrecht en omgeving
MOA | Museum Oud Amelisweerd

MOA Museum Oud Amelisweerd       

Een kunstmuseum met drie collecties: de buitenplaats Oud Amelisweerd, de Armando Collectie en een collectie Chinese en historische behangsels.

MOA | Museum Oud Amelisweerd huist in het gerenoveerde 18e eeuwse landhuis van de historische buitenplaats Oud Amelisweerd. MOA is een kunstmuseum met drie collecties: de buitenplaats Oud Amelisweerd, de Armando Collectie (van het voormalig Armando Museum in Amersfoort) en een collectie Chinese en historische behangsels. MOA verbindt de drie collecties in één programma en wil daarmee de wezenlijke en universele relatie tussen mens en natuur onderzoeken, presenteren en verdiepen. MOA opent met de tentoonstelling Armando in het woud.

Na de verwoestende brand in het Armando Museum in 2007 heeft de Armando Collectie enkele jaren een zwervend bestaan geleid. De collectie van de veelzijdige kunstenaar Armando – schilder, beeldhouwer, schrijver, tekenaar, – vindt in MOA een waardig thuis: in MOA is het brede oeuvre van Armando permanent in wisselende tentoonstellingen te zien.

Het landhuis Oud Amelisweerd behoort dankzij eeuwen van incidentele bewoning tot een van de best bewaarde voorbeelden van een 18e-eeuwse edelmanwoning in Nederland. Het ensemble met landhuis, koetshuis en tuin behoort tot de top-100 van de Rijksmonumenten in Nederland. Het landgoed is omringd door een ‘Arcadisch landschap’, een parklandschap dat is aangelegd in de geest van de Verlichting.

Hoogtepunt in de Collectie Historische Behangsels is het bijna 250 jaren oud papieren Chinees behang waarmee de wanden van de twee belangrijkste salons van het landhuis volledig zijn bedekt. Het behang is in de periode 1750–1770 in het Chinese Kanton gemaakt en kwam met de V.O.C. naar Nederland. Het behang met Chinese natuurmotieven, jachtscènes en een drakenbootrace is uniek: het meeste Chinese behang uit deze periode is verdwenen uit Nederland. Oud Amelisweerd is een van de zeer weinige plaatsen waar dit behang op de originele locatie is te zien.

De Verdieping, het documentatie- en kenniscentrum van MOA, biedt ruimte aan de documentaire, literaire en audiovisuele collectie van Armando en de bewoners- en behanggeschiedenis van landhuis Oud Amelisweerd.

Contactinformatie

E-mail: 
                    info@MOA.nl       
Telefoon: 
                    +31 (0)30 890 54 60

Reacties

tourotb op 04-09-2019 12:52
propsart.com op 04-09-2019 15:57
air jordan 6 gs 2016 apk propsart.com http://www.propsart.com./
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld