Rondvaart Utrecht, varen met een boot door grachten van Utrecht, een open sloep of een rondvaartboot.
Rondvaarten, boottochten in Utrecht en omgeving
Varen niet altijd ongevaarlijk

Opvarende gevonden na aanvaring motorboot met tanker

Op het Kanaal door Zuid-Beveland bij het Zeeuwse Wemeldinge is maandagmorgen een motorboot overvaren door een Duitse tanker.   

ANP

Duikers hebben bij een zoekactie één opvarende gevonden. De vrouw is gereanimeerd en naar het ziekenhuis in Goes gebracht, aldus de Veiligheidsregio Zeeland.

Vermoedelijk zitten er nog drie vermiste personen in het vaartuig, dat onder de tanker vandaan is getrokken. Voor hun leven wordt gevreesd.

Het schip waarmee het bootje in aanraking kwam is een ruim 110 meter lange binnenvaarttanker. De tanks van het schip zijn volgens de brandweer leeg. 

Het vaartuig is inmiddels tegen de kant gezet. Reddingswerkers zijn waarschijnlijk nog een tijdje bezig met de berging, meldde de politie. Vermoedelijk komt de boot uit België.

De aanvaring gebeurde rond 11.00 uur bij de Postbrug langs de Westelijke Kanaalweg. Het vaarverkeer in het Kanaal door Zuid-Beveland is in beide richtingen stilgelegd. Dat zal vermoedelijk nog de hele middag duren.

Varen brengt ook gevaar mee, ga daarom altijd verstandig het water op. Hou rekening met grote schepen, nuttig geen drank als kapitein van een schip en wees een heer in het waterverkeer

Varen is leuk, laat het leuk blijven.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld