Rondvaart Utrecht, varen met een boot door grachten van Utrecht, een open sloep of een rondvaartboot.
Rondvaarten, boottochten in Utrecht en omgeving
Domtoren en Domklok hebben problemen

Domklok blijft zeker tot eind september kuren houden

Paniek in de tent! Hele dagritmes raken van slag, want: het tandwiel van de Domklok is kaduuk, en dat nog tot eind september. Waar haalt Utrecht nu zijn tijd vandaan? Help!

Wel niet, wel niet, de Domklok heeft de laatste tijd nogal wat kuren. Maandag stond de klok even stil, waarna de gemeente veel telefoontjes ontving en ook op Twitter kwam er een stortvloed aan klachten. Vanochtend was het weer raak, inmiddels loopt de klok weer, de vraag is alleen: voor hoe lang?

 

“De klok loopt nu elektrisch, eind september zal de klok weer mechanisch lopen”, zegt Jacqueline Rabius, woordvoerder bij de gemeente.

Het 150 jaar oude Franse uurwerk heeft het begeven door een kapot tandwiel. Dat kan uiteraard wel gerepareerd worden, maar laat de reparateur nu net op vakantie zijn. Met drie weken is het bedrijf weer open.

Hoewel de reparateur bij terugkomst natuurlijk meteen de Dom in klimt, zal het toch nog tot eind september duren voor de klok weer mechanisch loopt. Het is blijkbaar nog een hele klus om het uurwerk te repareren.

Tot die tijd loopt de klok elektrisch, maar mocht je het toch niet vertrouwen dan kan je natuurlijk altijd nog op de digitale Domklok op Twitter bouwen.

www.twitter.com/klok_domtoren

www.twitter.com/rondvaart

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld