Rondvaart Utrecht, varen met een boot door grachten van Utrecht, een open sloep of een rondvaartboot.
Rondvaarten, boottochten in Utrecht en omgeving
Boottocht Utrecht -Rhijnauwen v.v.

Boottocht Utrecht - Rhijnauwen, vaar van Utrecht naar de bossen van Amelisweerd

Varen van Utrecht naar Amelisweerd is een dagtocht die zeker aan te raden is, een leuke afwisselende vaartocht vanuit het centrum van Utrecht. U vaart door de oude stad, langs de forten van de Hollandse waterlinie en door het bos van Amelisweerd.

Vaar mee over de kronkelende rivier de Kromme Rijn van uit het centrum van Utrecht vertrekt de boot om 10:30 uur naar Rhijnauwen en de bossen van Amelisweerd. Na anderhalf uur bent u in Rhijnauwen en kunt u een pannenkoek gaan eten bij Theehuis Rhijnauwen of bij de Veldkeuken gaan lunchen. Na de lunch nog even lekker rond wandelen langs de bunkers en de forten van de Hollandse Waterlinie en genieten van alle (boederij)dieren, die hier lopen te grazen. De schipper vertelt onderweg wat er allemaal te zien is en wat u zeker niet mag missen.

Kapitein en rondvaartboot wachten op u tot 14:30 en dan vertrekt de boot weer richting Utrecht. Om 16:00 uur bent u weer terug in de Romeinse stad Utecht en heeft u niet alleen de bossen van Amelisweerd gezien met de ridderhofsteden, maar ook de stad Utrecht met de prachtige parken en gebouwen die een hele geschiedenis vertellen.

Woensdag en zondag vertrekt de boot tot en met oktober,u kunt ook op andere dagen varen, dan kunt u een boot huren voor uw gezelschap, dit is al mogelijk vanaf 12 personen. In de zomermaanden varen wij ook op de dinsdag en de zaterdag naar Rhijnauwen, wij raden aan om te reserveren, dan weet u zeker dat er een plaatsje vrij is voor u.

Informatie boottocht en actule vertrektijden vindt u op deze website, www.schuttevaer.com/boottocht/rhijnauwen voor meer informatie over deze prachtige boottocht vanuit Utrecht kunt u ook bellen met 0302720111 en in het weekend 0302319377

Boottochten en rondvaarten zijn er ook op de Rivier de Vecht en op de Hollandse IJssel www.schuttevaer.com

 

 

Reacties

propsart.com op 05-09-2019 07:40
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld